A piskótához:
- 25 dkg egész dió
- 7 db tojásfehérje
- 14 dkg cukor
- 6 dkg liszt
- 15 dkg darált dió
- 1 csomag sütőpor
A krémhez:
- 7 db tojássárgája
- 14 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 dkg zselatin
- 0.5 dl víz
- 4 dl habtejszín
Az összeállításhoz:
- 30 dkg nutella
- 1 dl kávé
- 20 dkg háztartási keksz
A tetejére:
- 1 evőkanál kakaópor
23×34 centis tepsihez. Nagyon finom nutellás, könnyed sütemény.
A tepsit kibéleljük sütőpapírral, és az egész diót egyenletese rászórjuk. Sütőbe tesszük, és 170 °C-on pár perc alatt megpörköljük, majd kihűtjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral. A lisztet, a darált diót és a sütőport elkeverjük, majd a cukros tojáshabhoz adjuk. Eután ráöntjük a kihűlt, tepsiben lévő dióra, és 180 °C-ra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
A piskótát egy tálcára borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapír, és hagyjuk kihűlni. A krémhez a tojások sárgáját összekeverjük a cukrokkal, és vízgőz felett addig főzzük, amíg besűrűsödik, majd hagyjuk kihűlni. A zselatint a vízben feloldjuk és felforrósítjuk (nem forraljuk). A habtejszínt felverjük, és belekeverjük a zselatint és a tojáskrémet.
A piskótára egyenletesen rákenjük a Nutellát, majd kirakjuk a kávéba mártott keksszel. Rákenjük a krémet, majd beszitáljuk cukrozatlan kakaóporral. Végül egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap éles késsel felszeleteljük.
Forrás: MINDMEGETTE
Bea mondta
A recept mellé hasznos lenne a tepsi méret feltüntetése.
Web Cukrászda mondta
Kedves Bea! Köszönjük szépen az észrevételt! A tepsi mérete 23×34. A hiányosságot a receptnél is pótoltuk! 🙂