Tészta:
- 12 evőkanál olaj
- 12 evőkanál porcukor
- 12 evőkanál paradicsomlé
- 1 csomag szalalkáli
- pici sütőpor
- kb. 50-55 dkg liszt, hogy könnyen nyújtható legyen
Krém:
- 7 dl tej
- 2 evőkanál cukor
- 5 evőkanál búzadara
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 1 citrom leve és reszelt héja
- lekvár
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 4 lapot sütünk belőle. A krémhez a tejet a porcukorral és a búzadarával sűrűre főzzük majd kihűtjük. A margarint a porcukorral a citromlevével és héjával habosra keverjük. Ha kihűlt a krém, a két krémet összekeverjük. Az első lapot megkenjük a krémmel, rárakjuk a második lapot, ezt lekvárral kenjük meg. Majd megint lapot teszünk rá és ezt is krémmel kenjük meg. Tetejére rárakjuk az utolsó lapot, reá csokimázat rakunk.
Pallerné Tóth Szilvia receptje.