- 25 dkg margarin
- 25 dkg sertészsír
- 1 nagy doboz tejföl (450 g)
- 3 tojássárgája
- 1 púpos evőkanál só
- 1 mokkáskanál cukor
- 1 dl tej
- 3 dkg friss élesztő
- késhegynyi sütőpor
- amennyi lisztet felvesz (kb. 1 kg)
A margarint és a zsírt jól kikeverem a sóval, majd a tejföllel, a cukorral, a tojással és a sütőporral együtt jól kidolgozom. Beleteszem a tejben felfuttatott élesztőt és a lisztet. Nem kell keményre gyúrni, sem keleszteni. Kinyújtjuk, a kívánt formákra szaggatjuk, megkenjük tojással, ízlés szerint megszórhatjuk reszelt sajttal, kömény- vagy szezámmaggal, esetleg durva sóval, majd 180°C-ra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
A papucs tésztája csak annyiban különbözik, hogy mivel édes, nem teszek bele csak egy csapott evőkanál sót. A képen láthatóak házi szilvalekvárral készültek.
Kiss Imréné Magdi receptje.