Tészta:
- 4 dl tej
- 4 dl liszt
- 4 tojás
- csipet só
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 evőkanál porcukor
Az egész tojásokat kikeverjük a cukorral, sóval, tejjel. A sütőport elkeverjük a liszttel majd a masszához keverjük és egy sűrűbb palacsintatésztát kapunk. Szokásos módon megsütjük, nálam ez kisebb átmérőjű volt.
Töltelék:
- 2-3 dl tejszínhab
- 25 dkg mascarpone
- 2-3 evőkanál porcukor
- 3-4 evőkanál mogyorókrém
- egy evőkanál kakaópor
ezeket simára keverjük és felhasználásig hűtőbe tesszük.
Ha mindenünk elkészült összeállítjuk a tortánkat. Leteszünk egy palacsintát, megkenjük a krémmel. Rárakunk egy újabb tésztát amire tejszínhabot kenünk és így tovább. Tetejére a mascarpones krémet tesszük és tetszés szerint díszítjük. Hűtőbe tesszük egy-két órára, hogy lehűljön és könnyen tudjuk szeletelni. A palacsinták hidegen legyenek, mert különben elolvad a krémünk. körülbelül 20 cm átmérőjű palacsintákat sütöttem.