A palacsinta tésztához:
- 3 db tojás
- 1/2 l tej
- pici só
- 1 teáskanál vaníliás cukor
- 1 evőkanál zsírszegény kakaó
- 30 dkg liszt
- 1 evőkanál olaj
A túrókrémhez:
- 25 dkg túró
- 1 evőkanál vaníliás cukor
- 10 dkg gyümölcscukor
- 1 csomag tejszín ízű puding
- 3 dl tej
- 5 dkg vaj
- 2 banán
A pudingkrémhez:
- 2 csomag vaníliás puding
- 6 dl tej
- 10 dkg gyümölcscukor
- 10 dkg vaj
A tetejére:
- 5 dkg diétás csokoládé
- 1 evőkanál étolaj
- pici tej
- Körülbelül 2 dl Hulala tejszín
A tészta hozzávalóiból 7 db vastagabb palacsintát készítünk a szokásos módon. A tésztába tett olajtól finomabb és nem ragad le a palacsintánk. A túró krémhez felfőzzük a pudingot a fele cukorral a tejjel, ha kihűlt hozzáadjuk a vajat. Majd a túróhoz adjuk a maradék cukrot, a vaníliás cukrot és a kikevert pudingos krémhez adjuk. A pudingos krémhez cukrot, pudingport és tejet, felfőzzük, ha kihűlt hozzáadjuk a vajat és habosra keverjük. A kisült palacsintákat lehűtjük és töltjü. Palacsinta pudingkrém, palacsinta túrókrém, ennek a szélére tesszük a felszeletelt banánt, majd palacsinta és pudingkrém palacsinta túrókrém, palacsinta pudingkrém és palacsinta. Ez így 6 db. A maradék 1 db palacsintát megkenjük, pudingkrémmel feltekerjük, felszeleteljük és a kész torta tetejére tesszük. A csokit, az olajat gőz fölött felolvasztjuk, közben annyi tejet teszünk bele, hogy közepesen legyen sűrű. A tetejére csorgatjuk és az előzőleg felvert habbal díszítjük.
Mészáros Erika receptje.