- 25 dkg túró
- 1 evőkanál citromlé
- 2 evőkanál cukor
- vanília ízlés szerint
- 2 evőkanál görög joghurt
- 2 evőkanál mascarpone
- 10 dkg kekszmorzsa
- hámozott, magozott, szeletelt őszibarack
A túrót villával alaposan összetörjük, majd kikeverjük a cukorral, a vaníliarúd kikapargatott belsejével és a citrom levével, majd néhány evőkanál görög joghurttal és mascarponéval lazítjuk. Az őszibarackot megmossuk, lehúzzuk a héját, kimagozzuk és kockára vágjuk. A kekszet nejlonzacskóba töltjük, és sodrófával apró darabokra törjük. A poharakba leteszünk egy réteg kekszmorzsát, egy réteg barackot és egy réteg túrót. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg a pohár meg nem telik.
Más gyümölcsökkel is nagyon finom!
Mericsné Marika receptje.