- 3 tojásos piskóta
- 25 dkg túró
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál porcukor
- 2 dl Hulala habtejszín
- egy kis doboz őszibarackkonzerv
- néhány szem meggy
- 1 csomag expressz tortazselé
Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjét felverjük kemény habbá. Hozzáadunk 3 evőkanál cukrot, ezzel is verjük, majd 1 evőkanál étolajat öntünk hozzá (így nem lesz a fojtós a piskóta). Hozzáadjuk a sárgáját, még ezt is géppel verjük, majd végül 3 evőkanál lisztet és kevés sütőport keverünk bele. Zsírozott lisztezett tortaformába öntjük és megsütjük. A tejszínhabot felverjük, hozzáadjuk az áttört túrót, 1 csomag vaníliás cukrot és ízlés szerint 2 evőkanál porcukrot. A kész krémet rákenjük a kihűlt piskótára, a tetejét szeletelt őszibarackkal és meggyszemekkel díszítjük, majd ráöntjük a zselatint, amit az előírás szerint készítettünk el. A tortát hűtőbe tesszük, pár óra múlva fogyasztható.
Havasi Zsuzsa receptje.