- 35 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 3 tojás
- 1 csomag sütőpor
- pár csepp vanília kivonat
- 1 dl tejföl
- 15 dkg mascarpone
- 10 dkg vaj
- fél citrom reszelt héja
- 50-60 dkg őszibarack
A tetejére:
- 3 evőkanál kristálycukor
- 1 kiskanál őrölt fahéj
A vajat habosra keverjük a cukorral, a citromhéjjal és a vanília kivonattal. A tojásokat hozzáadva habosra keverjük, majd hozzáadjuk a mascarponét, a tejfölt és a sütőporos lisztet. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, a tetejét kirakjuk a gerezdekre vágott gyümölccsel. Az egészet megszórjuk a fahéjjal kevert kristálycukorral. Előmelegített sütőben kb. 160°C-on, hőlégkeverésessel kb. 30 percig sütjük.
Mericsné Marika receptje.