Tészta:
- 35 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 2 dkg darát dió
- 1 tojássárgája
- kevés őrölt fahéj
- csipet só
- 1 evőkanál rum
- 1-2 evőkanál tej
Piskóta:
- 4 tojásból a szokott módon piskótatésztát készítünk
Töltelék:
- hámozott, összedarabolt őszibarack
- cukros, fahéjas darált dió
A tésztához valókat összegyúrjuk, majd fél óráig hideg helyen pihentetjük. Kinyújtjuk, kivajazott tepsibe tesszük, és sütőben félig megsütjük. A piskótatésztát elkészítjük. A félig megsült tészta tetejét sűrűn megrakjuk őszibarackkal, azt meghintjük cukros-fahéjas darált dióval. Tetejére öntjük, elsimítjuk rajta a piskótatésztát, és ismét sütőbe téve, megsütjük.
Őszibarack helyett készíthetjük már gyümölccsel is (eper, málna, stb.).