Tészta:
- 7 tojássárgája
- 22 dkg porcukor
- 3 evőkanál liszt
- 2 dkg kakaópor
- 2 csomag csokoládés pudingpor
- 7 tojásfehérje kemény habja
- 1,5 kávéskanál sütőpor
Töltelék:
- 2 üveg őszibarackbefőtt
- 2 csomag vaníliás pudingpor
A tetejére:
- 8 lap zselatin˙(24 g)
- 5 dl tejszínhab
- 2 csomag vaníliás cukor
A tésztához a a pudingporokat, lisztet, kakaót, sütőport összekeverjük. A tojássárgákat a porcukorral kikeverjük, mindezeket összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojásfehérjék keményre vert habját. A tésztamasszát elfelezzük, és külön 2 egyforma piskótalapot sütünk 25 × 39 cm-es tepsiben.
A befőttet lecsepegtetjük, a levét felfogjuk. A vaníliás pudingporokat kevés befőttlével simára keverjük, majd felfőzzük. A barackokat vékony cikkekre vágjuk, és a pudingos krémbe keverjük. Mindkét lapot meglocsoljuk rummal vagy őszibaracklikőrrel.
A tésztalap köré több réteg alufóliából keretet hajtogatunk. A keretbe foglalt tésztalapra halmozzuk a barackos pudingot, és a másik lappal befedjük. A zselatint az utasítás szerint feloldjuk. A tejszínt az apránként beleszórt vaníliás cukorral kemény habbá verjük. A zselatint hozzákeverjük, és a kemény habot a tésztára simítjuk. Hűtőbe tesszük, majd tetszés szerint díszítjük.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!