A lapokhoz:
- 3×3 tojásos piskótalap
1 laphoz:
- 3 tojás
- 3 evőkanál cukor
- 3 evőkanál finomliszt
- 1 kiskanál sütőpor
A krémhez:
- 3 csomag vanília ízű pudingpor
- 5 evőkanál cukor
- 8 dl tej
- 1 közepes citrom reszelt héja és leve
- 5 dl habtejszín
- 20 g expressz zselatinfix
- 10 dkg vegyes kandírozott gyümölcsmix
- 5 dkg rumban áztatott mazsola
A lapok locsolásához :
- 1 dl rumos tej
A díszítéshez:
- 1,5 dl habtejszín
- 1 evőkanál tortadara
A piskótából 3 lapot sütünk 23×34 cm-es tepsiben. 3 tojást a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk.180 °C-on , 10-12 perc alatt megsütjük. A másik két lapnál is így járunk el. Krém készítés: A tejet a cukorral, pudingporral simára keverjük, majd felfőzzük. Ezután kihűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük. A kihűlt pudinghoz keverjük apránként, közben a zselatinfixet, a citrom reszelt héját és levét is hozzáadjuk. A lapokat rumos tejjel meglocsoljuk. A krémet 3 részre osztjuk. Az alsó lapra kenjük az egyharmad részt, megszórjuk a fele mazsolával és a kandírozott gyümölcsdarabkákkal. Rátesszük a másik lapot. Erre kerül újból a krém és a gyümölcsök. Befedjük a 3. lappal, lekenjük krémmel. Hűtőbe tesszük pár órára. Bejelöljük a tetején a kockákat. A habtejszínt keményre verjük. Csinos habrózsákat nyomunk a közepére, majd megszórjuk tortadarával. A habrózsák tetejére kandírozott gyümölcs darabkákat tettem.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!