Tészta:
- 30 dkg liszt
- 3 dkg kakaópor
- 15 dkg vaj / margarin
- 10 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 tojás
- csipet só
- 1 – 2 evőkanál hideg víz
Töltelék :
- 50 dkg túró
- 10 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 2 tojás
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- 15 dkg olvasztott vaj / margarin
A tésztához egy tálba szitáljuk a lisztet, elvegyítjük benne a sót, a kakaóport, a cukrokat, majd elmorzsoljuk benne a vajat. Azután hozzáadjuk a tojást és az egészet összegyúrjuk. ( Szükség estén kevés vizet adjunk hozzá, ha nem állna össze a tészta. ) A tésztát folpackba csomagoljuk és 30 percre hűtőbe tesszük.A töltelék hozzávalóit alaposan kikeverjük. A tészta 2 / 3 – át egy kb 20 x 30 cm – es sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, az alját villával megszurkáljuk és rásimítjuk a túrós tölteléket. A maradék tésztát a túróra csipkedjük és 180 °C – on kb 35 – 40 perc alatt készre sütjük. Baloghné Kele Judit receptje. Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!