Tészta:
- 7 tojás
- 7 evőkanál cukor
- 5 evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
- 15 dkg darált dió
- 1 csomag vaníliás cukor
Krém:
- 2 tojássárgája
- 2 evőkanál liszt
- 1 adag szimpla kávé
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
A 7 tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd egyenként belekeverjük a sárgákat. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a sütőporral elkevert lisztet és a darált diót. Langyos sütőben piskótát sütünk belőle. A krém elkészítéséhez sűrűre főzzük a tojássárgáját, a lisztet és a kávét, majd kihűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük és hozzáadjuk a masszához. A kihűlt piskótára kenjük, tetejére 20 dkg pirított, durvára vágott diót szórunk. Kockára vagy hosszúkásra vágjuk.
Különösen ajánlom szomorúság, rosszkedv ellen, rengeteg örömhormon szabadul fel fogyasztása alatt. Sok mosolyt, derűt kívánok mindenkinek!
Sz. Judit receptje.