- 50 dkg tehéntúró
- 2 dl tejföl
- 10 dkg mazsola
- 4 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál zselatin
- 1 citrom
- 1 tábla tortabevonó
- 2 evőkanál olaj
A túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a tejfölt, a megmosott mazsolát. Cukorral, vaníliás cukorral, pár csepp citromlével és reszelt citromhéjjal ízesítjük. 2 púpozott evőkanál zselatint 2 dl vízben felmelegítünk, és amikor kissé lehűl, a túróhoz keverjük. A masszát hideg vízzel kiöblített őzgerincformába öntjük, és hűtőszekrényben megdermesztjük. A formát forró vízbe mártjuk, tartalmát egy megfelelő méretű edényre borítjuk, és visszatesszük a hűtőbe. A tortabevonót gőz fölött felolvasztjuk, 2 evőkanál olajat hozzákeverjünk, apránként a túróra öntjük, kenőtollal rákenjük. Megszilárdulás után szeletelve tálaljuk.
Jó tanács:
Azért kell olajat adni a bevonóhoz, hogy könnyebb legyen szeletelni, ne törjön a máz. Mivel a csokoládé hamar szilárdul, bevonás közben tegyük vissza a gőzre, ha úgy érezzük, nem elég folyékony.