Tészta:
- 4 tojás
8 dkg cukor
10 dkg liszt
fél csomag sütőpor
fél dl olaj
2 evőkanál víz
2 dkg holland kakaópor
Krém:
- 20 deka mascarpone
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 5 dl tej
- 2 evőkanál cukor
- 2 dl habtejszín
- 1 csomag habfixáló
- 2 dkg porcukor
- 12 db Oreo keksz
Díszítés:
- 10 dkg étcsokoládé
- 5 dkg margarin
- fél dl olaj
A tojásokat szétválasztom, a fehérjét a fele cukorral habbá verem. A sárgáját a maradék cukorral a vízzel és az olajjal sűrűre kikeverem. A két masszát összekeverem, a lisztes sütőport és a kakaóport hozzáadom. Kapcsos sütőpapíros tortaformába 170°C-on kb. 30 percig sütöm. Amikor kisült kihűtöm, és a tortalapot két lapra vágom.
A következő krém kerül bele. A pudingot a szokásos eljárással felfőzöm, amikor kihűlt, a mascarponéval kikeverem. A tejszínt a fixálóval és porcukorral felverem, és 3/4-ed részét a krémhez adom. Az Oreo kekszeket félbevágtam, az egyik felét összetörtem és a krémbe kevertem. Az így elkészült krémnek a felével a tortát megtöltöttem, a másik felét a tetejére és az oldalára kentem, majd hűtőbe tettem. A gőz felett felolvasztott csokoládéval a tortát bevontam, majd a maradék habbal és keksszel a torta tetejét díszítettem.
Domján Mária receptje.
Látogassátok meg Marcsi finomságok konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!