Alap:
- 24 db Oreo keksz
- 2 evőkanál olvasztott vaj
Töltelék:
- 35 dkg natúr krèmsajt (philadelphia)
- 2, 4 dl (210g) kristálycukor
- 3 tojás
- 0, 8 dl tejföl
- 1, 5 teáskanál vanília kivonat
- 15 db Oreo keksz
Csoki ganache:
- 20 dkg ètcsoki
- 2,8 dl tejszín
- 2 evőkanál kristály cukor
A sütőt 160 °C -ra melegítjük . Sütőpapírral kibèlelünk egy 20 x 20 cm-es, magas falú tepsit, úgy hogy túl érjen rajta mert így könnyebben kitudjuk majd emelni.
Az alaphoz ledaráljuk a kekszet, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, ebből egy masszát kapunk, amíg a tepsi aljára nyomkodjuk, ezt süssük 10 percig.
A töltelékhez simára keverjük a krèmsajtot, majd adagoljuk hozzá a cukrot és verjük addig amíg a cukor feloldódik. Ezután egyesével adjuk hozzá a tojásokat, keverjük hozzá a tejfölt és a vaníliát, és dolgozzuk össze. Ezután óvatosan keverjük el benne a durvára tört kekszet.
Ezt a krémet öntsük az alapra, és süssük 40-50 percig. A közepe ezután ezután is lágyabb marad, de az nem. Hagyjuk kihűlni, majd folpackal fedjük le és tegyük hűtőbe 3 órára, vagy egy éjszakára.
Az öntethez a csokit feltördeljük. A tejszínt a cukorral tegyük fel melegedni, és még mielőtt felforrna vagyük le, és öntsük a csokira. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd ezt öntsük a süti tetejére, és tegyük vissza a hűtőbe dermedni.
Kolozsi Révay Éva receptjeit az Instagram oldalon keressétek, ahol csodaszép sütemények és nagyszerű receptek várnak benneteket!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!