Tészta:
- 50 dkg finomliszt
- 10 dkg cukor
- 20 dkg vaj
- 1 tojás
- 1 kis doboz tejföl (175 gr)
- 1 csomag sütőpor
Töltelék:
- 1200 g magozott meggy
- 3 csomag vanília ízű pudingpor
- cukor ízlés szerint
- őrölt fahéj ízlés szerint
Az alsó lap szórásához:
- 1 evőkanál zsemlemorzsa
A meggyet kevés vízzel és cukorral főni tesszük (cukor ízlés szerint).
Amikor szinte puha hozzáadjuk a kevés vízzel feloldott pudingport.
Hozzáadjuk a fahéjat is. Pár percig főzzük, amíg besűrűsödik,majd teljesen kihűtjük. Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit. A tészta ne legyen kemény!
Hűtőbe tesszük legalább egy fél órára. Ezután két részre osztjuk.
2 db cipót formázunk, 23 x 34 cm-es tepsi nagyságúra nyújtjuk.
Kinyújtjuk az első lapot és szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megszórjuk zsemlemorzsával. Ráborítjuk a meggyes masszát, egyenletesen elsimítjuk. Utána kinyújtjuk a második lapot és rá helyezzük a töltelékre.
200 °C-ra melegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.
Sütés közben a tetejét betakarjuk alufóliával, hogy meg ne égjen. Még melegen megszórjuk porcukorral.
Vass Lászlóné receptje. Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon! A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!