A tésztához:
- 25 dkg finomliszt
- 25 dkg rétesliszt
- 25 dkg margarin
- 2 dl tejföl
- pici só
- 1 evőkanál porcukor
- 1 csomag szárított élesztő (vagy 2 dkg friss)
- 1 dl tej
A töltelékhez:
- 15 dkg darált dió
- 2 evőkanál porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 tojásfehérje (ha ezt mással helyettesítjük vagy kihagyjuk, teljesen tojásmentes a recept)
A lisztet a sóval, a porcukorral és a szárított élesztővel összekeverjük egy tálban, majd a margarinnal elmorzsoljuk. A tejföllel és kb. 1 dl langyos tejjel egyneművé dolgozzuk. Fél órát pihentetjük. A tésztát 2 részre vágjuk, majd téglalap alakúra nyújtjuk, kb. 3 mm vastagra, és egy fánkszaggatóval kiszúrjuk.
A töltelékhez a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, és a citromhéjjal ízesített darált dióval összekeverjük. Minden kör közepébe teszünk belőle, és felsodorjuk. A másik cipónál is így járunk el. Sütés előtt fél órát hagyjuk a tepsiben pihenni. 200°C-ra előmelegített sütőben megsütjük. Még melegen meghintjük vaníliás porcukorral.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!