A kelt tésztához:
- 50 dkg liszt
- 3 dkg élesztő
- 8 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 teáskanál só
- 2,5 dl tej
- 2 tojássárgája
- 1 csomag vaníliás cukor
A töltelékhez:
- 25 dkg túró
- cukor ízlés szerint
- citrom reszelt héja
- 1 evőkanál tejföl
- 2 evőkanál búzadara
- mazsola
A tészta hozzávalóit ledagasztjuk, kétszeresére kelesztjük. Lisztezett deszkán 2 cm vastagra sodorjuk, nagy fánkszaggatóval kiszúrjuk és kivajazott tepsibe rakosgatjuk. Mindegyik tészta közepét az ujjunkkal benyomjuk, tölteléket kanalazunk bele, és a tetejét 1-2 szem mazsolával díszítjük. A tészta széleit tojássárgával lekenjük, még 20 percig pihentetjük és előmelegített sütőben megsütjük.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!