- 20 dkg finomliszt
- 1 csipet só
- 2 tojás
- 2 dl tej
- 1-2 dl szódavíz
- 2 evőkanál étolaj
- 1 evőkanál kakaópor
A tojásokat keverőgéppel felvertem, hozzáadtam a sót, a tejet és a szódavizet a liszttel váltakozva. Utolján az étolajat kevertem hozzá. Csomómentesre kevertem. 1/3 részét elvettem a palacsintamasszának, abba kevertem a kakaóport. 15 percet hagytam pihenni, majd étolajjal kent serpenyőben egyenként kisütöttem.
1 kis merítőkanállal tettem a felmelegedett serpenyőbe úgy, hogy a serpenyő alját kitöltse, és a tetejére csurgattam a kakaós masszából. 1 percig sütöttem, majd az oldalát körben egy tortalapáttal fellazítottam, és alányúlva megfordítottam. Már csak fél percet sütöttem, és lapos tányérra szedtem. Mivel maradt a kakaós masszából, így két darab kakaós palacsinta is lett, amire a világos tésztából csurgattam mintát. Nutellával töltöttem.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!