Tészta:
- 8 tojás
- 16 dkg liszt
- 16 dkg cukor
- 4 dkg kakaópor
Főzött krém:
- 8 dl tej
- 8 evőkanál liszt
- 4 evőkanál cukor
Krém:
- 25 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 20 dkg mogyorókrém
A tészta hozzávalóiból kakaós piskótalapot sütünk 22 × 38 cm-es tepsiben. A krémhez 6 dl tejet felforralunk. A megmaradt 2 dl tejjel elkeverjük a lisztet és a cukrot, majd a forró tejhez öntve sűrű krémet főzünk belőle. A margarint kihabosítjuk a porcukorral, hozzákeverjük a mogyorókrémet és a kihűlt főtt krémet. Rákenjük a piskótalapra, a tetejét pörkölt mandulával díszítjük.
A képen látható sütemény dupla adagból készült.
Czine Zsuzsanna receptje.