- 1 csomag réteslap
- 10 dkg vaj
- 1 üveg nutella (kb. 30-40 dkg)
A vajat mikróban megolvasztjuk, kihűtjük. Nedves konyharuhára kiterítünk egy réteslapot, majd a felét megkenjük az olvasztott vajjal. A szárazon maradt részt ráhajtjuk, így egy téglalapot kapunk. A rövidebb részére egy kiskanál segítségével ízlés szerint nutellát halmozunk. Ugyanúgy járunk el, mint a hagyományos rétes töltésénél. A két hosszabb részét (kb. 1,5-2 centit) visszahajtjuk, hogy sülés során ne folyjon ki a töltelék, majd elkezdjük feltekerni. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, olvasztott vajjal megkenjük és 200 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt aranybarnára sütjük. Nekem 8 db lett, ennyi réteslap volt a csomagban.
Magyarné Fekete Veronika receptje.
Látogassátok meg a Veronica’s Cake oldalt, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!