Hozzávalók:
- 2 tojásfehérje
- 12 dkg cukor
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 10 dkg kókuszreszelék
- 1 teáskanál étkezési keményítő
- csipetnyi só
- nutella
A tojásfehérjét a sóval lágy habbá verjük, majd 2 – 3 részletben hozzászórjuk a cukrot és kemény habbá verjük. Ezután hozzáforgatjuk a keményítővel vegyített kókuszreszeléket és a habot sima csővel ellátott habzsákba kanalazzuk. Egy tepsibe sütőpapírt fektetünk, majd a habból kb 3 cm – es átmérőjű halmokat nyomunk rá és 100 °C – os sütőben kb 1 , 5 – órán keresztül sütjük. A kihűlt habcsókokat 1 – 1 tk nutellával összeragasztjuk, megszórjuk porcukorral és kínálásig hideg helyen tároljuk.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!