Tészta:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin/vaj
- 15 dkg porcukor
- 4 tojássárgája
Hab:
- 4 tojás fehérje
- 40 dkg porcukor
Töltelék:
- lekvár (ízlés szerint)
A tésztához valókat összegyúrjuk. Nyújtjuk, szaggatjuk, papírral bélelt tepsire helyezzük. A sütőt előmelegítjük 160 °C-ra. A fehérjékhez hozzáadjuk a porcukrot, pár csepp citromlevét és jó sűrűre keverjük, habbá verjük.
A masszár nyomózsákba töltjük vagy kiskanállal a tészta korongok tetejére adagoljuk. Kb. 10 perc alatt megsütjük. Rácsra téve hűlni hagyjuk, majd tetszőleges lekvárral összeragasztjuk. Másnapra megpuhul. Amikor kivesszük a sütőből a hab még nem az igazi, kicsit felemelkedik a tésztáról és némelyik olyan, mintha le akarna csúszni. Ezeket a „részegeket” megigazítottam Ha kihűlt már szépen igazodik a tésztához. Ha egy mód van rá a tészta korongok teteje se legyen lisztes, nehogy ez okozzon galibát és miatta essen le a hab. Az íze! Egyszerűen fantasztikus
Tramita Rita receptje.
TraRita Sütödéje – érdemes benézni és csatlakozni, ahol Rita összes többi házi süteményeit és édességeit megtaláljátok. Szemet gyönyörködtető finomságok – receptekkel!