- 50 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 2-3 egész tojás
- csipetnyi só
- 3-4 evőkanál cukor
- kevés tej
- 2 dkg élesztő
- 1 citrom reszelt héja
- baracklekvár
- 20 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- durvára vágott dió
Fél kiló lisztet elmorzsolunk 25 dkg vajjal. Beleteszünk 2-3 tojássárgáját, csipetnyi sót, 3-4 evőkanál cukrot, fél csésze tejben felfuttatott 2 deka élesztőt és egy citrom reszelt héját. Jól eldolgozzuk, ujjnyi vastagra kinyújtjuk, tepsibe tesszük, és fél óráig pihentetjük. A sütőben halvány sárgára sütjük, majd kivesszük, megkenjük baracklekvárral. Erre 4-5 tojás keményre vert habját kenjük, amibe 20 dkg cukrot és egy vaníliás cukrot is teszünk. Langyos sütőbe visszatesszük, inkább szárítjuk, mint sütjük.
Még finomabb, ha a hab tetejére durvára vágott diót szórunk.