A tésztához:
- 20 dkg finomliszt
- 16 dkg margarin
- 1 tojássárgája
- pici só
- 3 evőkanál víz
A töltelékhez:
- 6 tojás
- 20 dkg cukor
- 15 dkg darált dió
- 4 evőkanál kakaópor
- 12 g sütőpor
A krémhez:
- 6 dl tej
- 2 csomag vaníliaízű pudingpor
- 15 dkg margarin
- 15 dkg cukor
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 3-4 órát állni hagyjuk, a hűtőbe tesszük. 2 cipót formálunk. Mind a kettőt kinyújtjuk, az egyiket tepsi hátán megsütjük. A másikat a tepsibe helyezzük. (22×34 cm). A töltelék hozzávalóit elkészítjük. A tojásokat a cukorral 12 perc alatt habosra keverjük. A diót, kakaóport a sütőporral elvegyítjük és fentiekkel elkeverjük, majd a tésztára öntjük és 180 °C-ra melegített sütőben megsütjük. A krémet elkészítjük: fél liter tejben a 2 vaníliás pudingot felfőzzük, kihűtjük. A margarint a cukorral habosra keverjük és összekeverjük. A krémet a tésztára simítjuk, a lappal befedjük és porcukorral meghintjük.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!