A tésztához:
- 50 dkg finomliszt
- 2 tojás
- 15 dkg kristálycukor
- 1 dl tej
- 10 dkg margarin
- 1 csomag szalalkáli
- 1 csomag vaníliás cukor
A krémhez:
- 1,2 l tej
- 15 dkg margarin
- 25 dkg kristálycukor
- 6 tojás
- 3 csomag csokoládé ízű pudingpor
A tetejére:
- vaníliás porcukor
A szalalkálit az 1 dl tejben feloldjuk és a többi anyaggal együtt tésztát gyúrunk. Majd 4 egyforma cipót formálunk belőle (sűrűn lisztezzük, mert a tészta ragad). Kinyújtjuk és sütőpapíron a tepsi hátulján vagy sütőlemezen előmelegített sütőben 160 °C-on körülbelül 10 perc alatt készre sütjük. Krém: a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kevés cukorral kemény habbá verjük. A sárgáját kikeverjük a cukorral, pudingporral lassan hozzáöntve a tejet és a felolvasztott vajat. Feltesszük forrni. (én vízgőz felett csináltam, mert így biztos nem ég le). Állandóan kevergetve besűrítjük, majd óvatosan beledolgozzuk a tojáshabot. Még melegen megkenjük a lapokat a krémmel. Ha kihűlt, másnapig hűtőben tároljuk. Felvágni csak másnap szabad, mert a tészta frissen törik!! Vaníliás porcukorral meghintjük a tetejét.