- 25 dkg darát keksz (háztartási)
- 5 dkg margarin (olvasztott)
- kevés tej + 5 dl
- 5 evőkanál porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 4 dl Hulala vagy cukrászhab
- 25 dkg túró
- 2 csomag Aranka vaníliás ízű krémpor (főzés nélküli)
- 250 g gesztenyemassza
A darált kekszhez hozzáadjuk az olvasztott margarint, a 2 evőkanál porcukrot és annyi tejet öntünk hozzá, (nem kell sok) hogy össze tudjuk jól gyúrni. (Linzer tésztára hasonló masszát kapjunk). A 25 cm-es tortaforma alját vékonyan megszórjuk darált keksszel. (Hogy ne ragadjon bele a massza). A keksz masszát kezünkkel egyenletesen bele nyomkodjuk a tortaforma aljába. A túrót villával szétnyomkodjuk, és a 1 csomag vaníliás cukorral és a 2 evőkanál porcukorral össze keverjük. 2 dl Hulalát kemény habbá felverjük, majd alaposan bele keverjük a cukros túrót és a keksz masszára egy spatula segítségével egyenletesen rá kenjük. A 5 dl tejbe bele tesszük a 1 csomag vaníliás cukrot és a 2 csomag krémport és gépi habverővel kemény krémmé verjük, körülbelül 13 perc alatt, és a spatula segítségével a túrós krémre simítjuk. 2 dl Hulalat a 1 evőkanál porcukorral kemény habbá verjük és ezt a habot a vaníliás krémre kenjük. Végül pedig a tetejére rászórjuk a gesztenyemasszát. (Én krumpli nyomón nyomtam ki). Hűtőbe tároljuk. Felszeletelés előtt legalább 3-4 órát pihenjen a hűtőbe.
Tündi konyha receptje.
Tündi konyhájából kaptuk ezt a remek receptet.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!