- 3 tojás
- 15 dkg cukor
- 20 dkg liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 1,5 dl tej
- 5 dkg margarin
- 3 evőkanál holland kakaópor
A habhoz:
- 3 tojás fehérje
- 15 dkg cukor
- 2 evőkanál sárgabarack lekvár
A tetejére:
- 10 dkg étcsokoládé
- 5 dkg margarin
- 0,5 dl étolaj
A tojásokat szétválasztom. A sárgáját a cukorral, kakaóval habosra kikeverem. Lassan hozzáadom a margarint, amit kicsit megolvasztottam. Végül a tejet öntöm hozzá és a lisztes sütőporral összekeverem. Egy kapcsos tortaformát margarinnal kikenek lisztel meghintem és a masszát belesimítom.Ez nem sok massza de a lényege, hogy a hab legyen magas. 170 °C-on megsütöm a tortát.Amikor kisült még melegen rákenem a lekvárt. A tésztát a formában hagyom. A tojásfehérjét gőz felett a cukorral kemény habbá verem, és a lekvárral lekent lapra rákenem, teljesen kihúzom a szélére, hogy a tortaformát kitöltse. A csokoládét a hozzávalókkal gőz felett felolvasztom és a hab tetejére simítom.Még mindig a formában van a torta, körülbelül egy óra múlva amikor a csoki már megdermedt vékony késsel körbevágom a forma szélénél majd lekapcsolom és óvatosan lehúzom a tortáról. A szélét mandulával és csokirudakkal, a tetejét tojáshabbal díszítem. A tortának az a lényege, hogy a habnak nagyon keménynek kell lennie mert különben az egész összeesik.
Domján Mária receptje.
Látogassátok meg Marcsi finomságok konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!