- 50 dkg naspolya
- 20 dkg mandula
- 15 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 2 dkg vaníliás cukor
- 4 tojás
- 25 dkg liszt
- 2 dkg sütőpor
- 1 citrom
- porcukor a szóráshoz
A tisztított naspolyát megmossuk és kimagozzuk. A mandulát leforrázzuk, és a héját leszedjük. A lisztet a keverőtálba szitáljuk, a szobahőmérsékletű vajat hozzáadjuk, és a vaníliás cukorral, a cukorral, a sütőporral, a tojásokkal, a durvára vágott mandulával és a naspolyadarabokkal jól formálható tésztává keverjük. Alufóliával kibélelünk és megvajazunk egy sütőformát, kitöltjük a tésztával, és előmelegített sütőben 45-50 percig 170-180°C-on szúrópróbáig sütjük. Az utolsó tíz percben a tetejét is letakarjuk alufóliával, nehogy megégjen. Lisztezett deszkára borítjuk és hagyjuk kihűlni. A citrom szűrt levével meglocsoljuk, a porcukorral meghintve tizenkét darabba felvágjuk. Tejszínhabbal és a visszatartott szép, egészséges naspolyával feldíszítve adjuk az asztalra. Egészben hagyva, fóliába tekerve hosszabb ideig is eláll.