Tészta:
- 40 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 15 dkg margarin
- 1 tojás
- 1, 5 dl tejföl
- 1/2 csomag sütőpor
Krém:
- 5 dl tej
- 1 1/2 csomag vaníliaízű pudingpor
- 2 narancs leve
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 3-4 evőkanál narancs lekvár
Teteje:
- 1 tojás fehérje
- 20 dkg porcukor
- 1 narancs leve
- fehér csokoládé
- cukrozott narancshéj
- 3 dl tejszín
- 1 habfixáló
- 4 dkg porcukor
A tészta hozzávalóit összegyúrom és 4 egyenlő részre osztom. Ebből 4 lapot sütök. Az elsőt kinyújtom és narancslekvárral megkenem, a másik lapot szintén kinyújtom és a lekváros lapra ráteszem. A tepsit margarinnal kikenem. beszórom liszttel és a lapokat beleteszem. 180 °C-on, 10-15 perc alatt megsütöm. A másik két lapot már egyesével sütöm ki. A töltés a következő képen történik. Az egyik üres lapot alulra teszem. A pudingot a szokásos módon elkészítem, adok hozzá egy kis narancs levet is, majd kihűtöm A margarint a porcukorral krémé kikeverem és az egészet a főzött krémmel összekeverem. A tejszínt kemény habbá verem. Az alsó lapra a krém felét rákentem, erre jönnek a kétlapos narancslekváros sült lapok, erre ismét a maradék narancsos krém és a felvert tejszínhab. A tetejére teszem az üres lapot. Erre került a porcukros tojásfehérjével jól kikevert habos narancsos krém, majd a cukrozott narancshéj és a fehér csokiból készült mikulásfejek.
Domján Mária receptje.