- 1 tojás
- 14 dkg margarin
- 14 dkg porcukor
- 40 dkg liszt
- 1,5 dl tejföl
Krém hozzávalói:
- 4 dl tej
- 5 evőkanál liszt
- 2 narancs leve
- 25 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 4-5 kanál narancs lekvár
A tetejére:
- 15 dkg porcukor
- 1 narancs leve
- 1 evőkanál víz
A tészta hozzávalóit összegyúrtam, majd 4 cipóra elosztottam. Az első lapot kinyújtottam, közepes méretű tepsibe tettem, amire előzőleg sütőpapírt tettem. Erre a lapra rákentem a narancs lekvárt.A második lapot szintén kinyújtottam és a lekváros lapra helyeztem, kicsit megszurkáltam és 180 °C-os sütőbe körülbelül 10 perc alatt megsütöttem. A másik két cipót egyenként kinyújtottam és szintén egyenként kisütöttem. A krémhez a lisztet a tejjel és cukorral csomómentesre kikevertem. és tűzhelyen besűrítettem,majd kihűtöttem.Keverő tálba tettem narancs levét és a nem fagyos margarinnal habosra kikevertem. Az alsó lapra a krém felét kentem, erre jöttek a dupla lekváros lapok, ismét a krém és az utolsó lap, erre pedig porcukorból vízzel és narancs lével jól kikevertem és a tészta tetejére simítottam.Egy fél napot vagy egy éjszakát áll és az ízek is összeérnek és tökéletesen lehet szeletelni.
Domján Mária receptje.
Látogassátok meg Marcsi finomságok konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!