Tészta:
- 5 tojás
- 12 dkg cukor
- 15 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- fél dl étolaj
- fél dl víz
Krém:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 6 dl tej
- 2 evőkanál cukor
- 2 dl tejszín
- 1 narancs húsa
Díszítés:
- 2 dl tejszín
- 1 narancs leve
- kevés porcukor
- pörkölt mandulaforgács
A tojásokat szétválasztom, a fehérjét két kanál cukorral kemény habbá verem. A sárgáját a többi cukorral, az olajjal és a vízzel habosra kikeverem. A két masszát összekeverem, majd hozzáadom a sütőporos lisztet. 26 cm-es kapcsos tortaformába teszem, amit előtte kikenek margarinnal és morzsával meghintek. 170°C-os sütőben megsütöm. Amikor kihűlt, a tortaformát lekapcsolom, majd a tortát három egyforma lapra felvágom.
A krémhez a pudingot a szokásos eljárással felfőzöm. Amikor langyosra hűlt, a felvert tejszínhabbal összekeverem. A narancs húsát apró darabokra vágom, majd a krémbe belekeverem.
A torta alsó lapját megkenem a krémmel, ráteszem a második lapot, ezt is megkenem a krémmel, de még a felső lap tetejére is 3 kanállal hagyok. A felső lapra a maradékot rásimítom. A 2 dl tejszínt a narancs levével és a porcukorral habbá verem, ezzel díszítem fel a tortát. Az oldalára pörkölt mandulaforgácsot és narancsot teszek.
Domján Mária receptje.