Tészta:
- 60 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 6 dkg kakaópor
- 1 púpozott teáskanál szódabikarbóna
- csipet só
- 15 dkg puha vaj
- 6 evőkanál folyékony méz
- 2 egész tojás
- 4-5 evőkanál tejföl
Krém:
- 4 db narancs reszelt héja
- 2 db narancs leve
- annyi tej, hogy ha a narancsok levét lemérjük azzal együtt legyen 8 dl a folyadék (nálam 2 dl narancslé ahhoz tettem 6 dl tejet)
- 8 púpos evőkanál liszt
- 4 tojás sárgája
- 25 dkg porcukor
- 25 dkg vaj
Csokimáz:
- 15 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 3 evőkanál kakaópor
- 1 evőkanál tej
- 1 evőkanál tojásfehérje
A száraz anyagokat összekeverjük. Hozzáadjuk a vajat, mézet, tojást, és annyi tejfölt, hogy könnyen dolgozható, nyújtható tésztát kapjunk. 4 részre osztjuk, sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk és előmelegített, 180 °C-os sütőben megsütjük a lapokat. Vigyázz, ne legyen száraz a tészta, könnyen sül! A tepsi mérete 35 x 35-ös volt nálam. Jól megmossuk a narancsokat és lereszeljük a héját, de a fehér része ne kerüljön bele, az keserű! Két narancsnak kifacsarjuk a levét, ezt kiegészítjük annyi tejjel, hogy 8 dl folyadékot kapjunk.
A négy tojássárgájához hozzáadjuk a lisztet, egy kis folyadékot és simára keverjük. Felöntjük a maradék narancsos tejjel és közepes hőfokon folyamatos keverés közben sűrűre főzzük. Ha nem lenne csomómentes a krém alapja nyugodtan szűrjük át és utána főzzük meg! A krémet tegyük félre hűlni.
Közben keverjük habosra a puha vajat a porcukorral. Adjuk hozzá a kihűlt krémet és jól keverjük össze, majd belekeverjük a narancsok reszelt héját.
A kész krémmel töltsük meg a lapokat. A vajat, porcukrot, tejet felmelegítjük folyamatos keverés közben. Tűzről levéve elkeverjük benne a kakaóport és a kanálnyi tojásfehérjét. Kicsit hűtjük, többször átkeverjük és a sütemény tetejét bevonjuk vele. 4-5 órára hűtőbe tesszük, majd forró vízbe mártott késsel felszeleteljük.
Szabókiné Jung Andrea készítette el, Tramita Rita receptje alapján. Az eredeti recept itt, található.