- 1 vékony, kerek tortalap
- 5 dkg mazsola
- 10 dkg cukrozott narancshéj
- 1 dl rum
- fél rúd vanília
- 3 dl tej
- 3 tojássárgája
- 20 dkg cukor
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 1 evőkanál zselatinpor
- 8 dl tejszín
- 3 narancs
- 2-2 csomag vaníliás cukor és habfixáló
A mazsolára és a kandírozott narancshéjra ráöntjük a rumot, és félretesszük. A tejet a vaníliával felforraljuk. A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, a citromlével ízesítjük, majd hozzászűrjük a tejet, és gőz fölött verve besűrítjük. Közben a zselatint 1,5 dl forró vízben feloldjuk, a krémhez keverjük, és hűlni hagyjuk. A tejszín felét kemény habbá verjük, és a lehűlt, de még nem dermedt krémhez keverjük, majd hozzáadjuk a meghámozott, gerezdekre szedett narancsot, a mazsolát és a cukrozott narancshéjat is.
A tortalapot kapcsos tortaformába tesszük, melynek az oldalfalát zsírpapírral kibéleljük. Rásimítjuk a piskótára a krémet, és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt habfixálóval és vaníliás cukorral felverjük a tejszínt, és csillagcsövű nyomózsákból habrózsákat nyomunk a torta tetejére. Mazsolával és narancsgerezdekkel díszítjük.