Tészta:
- 15 dkg lágy vaj
- 8 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 4 tojás
- 1 nagy narancs reszelt héja és húsa
- 25 dkg túró
- 15 dkg kukoricadara
- 2 evőkanál liszt- csipet só
- 1 teáskanál sütőpor
Tetejére:
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 dl tejszín
A sütőt 190 °C – ra melegítjük, egy 22 cm – es kapcsos tortaformát kivajazunk és behintjük liszttel.
A narancs héját lereszeljük, majd eltávolítjuk a héját – a fehér részt is – és a gyümölcshúst egy botmixerrel pépesítjük. A vajat habosra keverjük a cukrokkal, majd hozzáadjuk a tojást, a túrót, a narancspépet, a narancs reszelt héját, a darát és a sóval, sütőporral elkevert lisztet. A masszát a formába öntjük és kb 40 perc alatt megsütjük.
Ha a torta megsült, rácson kihűtjük. A tetejére a tejszínt felforrósítjuk és elkeverjük benne az összetördelt csokoládét, amikor már kezd a csokoládé dermedni, rákenjük a torta tetejére.
Baloghné Kele Judit receptje. Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok! A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!