- 17,5 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 tojás
- 1 üveg citrom aroma
- 30 dkg liszt
- csipet só
17,5 dkg puha vajat keverőgéppel a legmagasabb fokozaton kb. fél perc alatt simára keverünk. Apránként 10 dkg cukrot, 1 csomag vaníliás cukrot adunk hozzá és addig keverjük, amíg egyenletes masszát kapunk. 1 tojást belekeverünk (kb. fél percig), sót, 1 üvegcse citrom aromát hozzákeverünk, 30 dkg lisztet átszitálunk, evőkanalanként a középső fokozaton belekeverjük.
A tésztát gyúródeszkán gyorsan átgyúrjuk, egy időre hideg helyre tesszük. Szűk fél cm vastagra kinyújtjuk, kerek (kb. 4 cm átmérőjű) fogazott szélű formával kiszúrjuk, kikent sütőlemezre tesszük és az előmelegített sütőbe helyezzük.
Bevonat:
- 17,5 dkg porcukor
- 4-5 evőkanál narancslikőr vagy citromlé
A porcukrot átszitáljuk és a narancslikőrrel vagy citromlével simára keverjük úgy, hogy sűrűnfolyós masszát kapjunk. Ezzel a karikákat bevonjuk. Kandírozott narancsszeleteket kis darabkákra vágunk, a süteményt ezzel díszítjük.