Tésztához:
- 10 tojás
- 10 evőkanál cukor
- 10 evőkanál liszt
- 1 dl étolaj
- 1 csomag sütőpor
Krém:
- 9 dl liter tej
- 2 narancs
- 3 csomag vaníliás pudingpor
- 5 evőkanál cukor
- 15 dkg darált dió
- 1 csomag zselatin
- 5 dl habtejszín
A tésztához 10 tojássárgáját 10 evőkanál cukorral habosra kikavarunk, hozzáadva fokozatosan 1 dl étolajat. Ha már jó habos, hozzáadunk 10 evőkanál lisztet, melyben előzőleg elkevertünk 1 csomag sütőport, és a 10 tojás keményre felvert habját. A masszából 4 vékony lapot sütünk. (Egyszerre is meg lehet sütni, majd megvárni míg kihűl és 4 lapra vágni.)
A krémhez 9 dl tejhez hozzáadjuk 2 narancs kicsavart levét, majd ebben megfőzünk 3 csomag vaníliás pudingport 5 evőkanál cukorral. Ha kész, akkor még melegen hozzáadunk 15 dkg darált diót és a 2 narancs lereszelt héját. A kész diós krémbe elkeverünk 1 csomag zselatint, amit a hátoldalon lévő utasítás szerint készítünk el (langyosra hűtve), majd így hagyjuk kihűlni. 5 dl tejszínhabot felverünk jó keményre, majd 3/4 részét óvatosan beleforgatjuk a kihűlt diós krémbe. Ezzel a krémmel kenjük meg a lapokat, majd a torta oldalát és tetejét is. A maradék tejszínhabbal ízlés szerint díszítjük.
Jó étvágyat! 🙂
Kelemen Józsefné Marcsi receptje.