Tészta:
- 7 tojás
- 30 dkg cukor
- 2 dl víz
- 30 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 15 dkg pörkölt, darált dió
7 tojássárgáját 30 dkg cukorral habosra kikavarunk, hozzáadva fokozatosan 2 dl vizet. Ha már jó habos, hozzáadunk 30 dkg lisztet, melyben előzőleg elkeverünk 1 csomag sütőport és 15 dkg darált pörkölt diót. Ezekből a hozzávalókból ugyanígy elkészítünk még egy lapot. Sütőpapírral bélelt négyszög alakú tepsiben (28 × 35 cm), 180°C-ra előmelegített sütőben megsütjük. Ha kész mindkét tortalap, kihűtjük őket, majd kétfelé vágjuk és így kapunk 4 db vékony lapot.
Krém:
- 1 liter tej
- 2 narancs
- 3 csomag vaníliás pudingpor
- 5 evőkanál cukor
- 15 dkg pörkölt, darált dió
- 1 csomag zselatin
- 5 dl habtejszín
- reszelt csokoládé
1 liter tejhez hozzáadjuk 2 narancs kicsavart levét, majd ebben megfőzünk 3 csomag vaníliás pudingport 5 evőkanál cukorral. Ha kész, akkor még melegen hozzáadunk 15 dkg pörkölt darált diót és a 2 narancs lereszelt héját. A kész diós krémbe elkavarunk 1 csomag zselatint, amit a hátoldalon lévő utasítás szerint készítünk el (langyosra hűtve), majd így hagyjuk kihűlni. 5 dl tejszínhabot felverünk jó keményre, majd óvatosan beleforgatjuk a kihűlt diós krémet. Ezzel a krémmel kenjük meg a lapokat úgy, hogy közben a megkent krémes lapot megreszeljük csokival is. A krémből hagyjunk a torta oldalára és tetejére is! A maradék tejszínhabbal bevonjuk a torta oldalát és tetejét, majd ízlés szerint díszítjük. Nagyon finom torta, jól érződik a pörkölt dió és a narancs íze, aromája! Jó étvágyat kívánok hozzá!
Váradi Gabriella receptje.