Piskótatészta:
- 9 tojás
- 9 evőkanál cukor
- 9 evőkanál liszt
- 1,5 csomag sütőpor
- 12 evőkanál dió
Krém:
- 8 dl tej
- 1 narancs
- 2 csomag vanília pudingpor
- 5 evőkanál cukor
- 15 dkg pörkölt darált dió
- 5 dl tejszínhab
- reszelt csokoládé
Sütünk 3 darab 3 tojásos diós piskótát: 3 tojás, 3 evőkanál cukor – ezt habosra kikavarjuk, majd óvatosan hozzáadunk 3 evőkanál lisztet, amiben előzőleg elkevertünk 1/2 csomag sütőport és 4 evőkanál darált diót. Ezekből a hozzávalókból ugyanígy elkészítünk még két lapot. Sütőpapírral bélelt kerek tortaformában (28 cm), előmelegített sütőben 150°C-on megsütjük.
A krémhez 8 dl tejbe beleöntünk 1 narancs kicsavart levét, ebben megfőzünk 2 csomag vanília pudingot 5 evőkanál cukorral. Ha kész, még melegen hozzáadjuk a narancs lereszelt héját, 15 dkg pörkölt darált diót, összekavarjuk és félretesszük, hűlni hagyjuk. Míg hűl, addig 5 dl tejszínhabot (Hulala) kemény habbá verünk – negyed részét óvatosan elkeverjük a kihűlt pudingos, narancsos, diós krémmel. Ezzel a krémmel kenjük meg a lapokat úgy, hogy közben a megkent krémes lapot megreszeljük csokival is. A krémből hagyjunk a torta oldalára és tetejére is! A maradék tejszínhabbal bevonjuk a torta oldalát és tetejét, majd ízlés szerint díszítjük.
Nagyon finom torta, jól érződik a pörkölt dió és a narancs íze, aromája! Jó étvágyat kívánok hozzá!
Váradi Gabriella receptje.