Tészta:
- 25 dkg lágy margarin
- 25 dkg porcukor
- 1 narancs reszelt héja és leve
- 4 tojás
- 27,5 dkg liszt (ezt lehet úgy is, hogy 15 dkg liszt és 12,5 dkg keményítő)
- 1 teáskanál sütőpor
Máz:
- 20 dkg porcukor
- 1 citrom leve
A margarint a porcukorral és a narancshéjjal habosra keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a narancs levét, majd a tojásokat. A lisztben elvegyítjük a sütőport (és ha keményítővel készül akkor azt is). Két részben a masszához szitáljuk. A tésztát kivajazott-lisztezett őzgerinc vagy gyümölcskenyér formába öntjük, és előmelegített sütőben, 170°C-on megsütjük. Kb. 60 perc. A mázhoz a porcukrot és a citromlevet elkeverjük. Ha megsült a tészta, 10 percig még a formában hagyjuk, majd kiborítjuk, megkenjük a cukormázzal és hagyjuk kihűlni.
Muffinként is elkészíthetjük.
Gondáné Andi receptje.