Hozzávalók a piskótához:
- 6 tojás
- 1 csomag vanília ízű pudingpor
- 3 evőkanál liszt
- 6 evőkanál cukor
- 1 kiskanál sütőpor
- 1 db narancs reszelt héja
A krémhez:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 4 evőkanál cukor
- 1 db narancs reszelt héja
- 2 dl 100 %-os narancslé
- 3, 5 dl víz
- 3 dl tejszín
A lapok kenéséhez:
- 2-3 evőkanál barack vagy narancslekvár
Az egész tojásokat a cukorral, a narancs reszelt héjával, elektromos habverővel habosra keverjük.
Ezután összekeverjük a lisztet, pudingport, sütőport és hozzá a tojásos masszához.
Egy nagyméretű gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a piskóta masszánkat beleöntjük és 180 °C-ra előmelegített sütőben megsütjük.
A vaníliás pudingport a cukorral, narancslével, narancs reszelt héjával, vízzel csomómentesre kikeverjük és sűrűre felfőzzük, majd kihűtjük.
A tejszínhabot keményre felverjük. A kihűlt pudingos, narancsos krémet habosra kikeverjük, majd apránként hozzákeverjük a tejszínt. A kihűlt narancsos piskótát hosszában kettévágjuk. A lekvárt felmelegítjük és a lapokat lekenjük.
A lapok közé töltjük a krém felét, míg a másik felét a felső lapra. Díszítsük ízlés szerint! Én olvasztott csokit csorgattam rá.
Vankó Sándorné Ilona receptje.