A tésztához:
- 10 dkg étcsokoládé
- 20 dkg margarin
- 3 evőkanál keserű kakaópor
- 3 tojás
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag sütőpor
- 20 dkg finomliszt
A tepsi kikenéséhez:
- margarin
- finomliszt
A krémhez:
- 500 ml Meggle cukrászhab
- 2 csomag habfixáló
- 20 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- kockákra vágott narancs
- 2 narancs leve és reszelt héja
A tésztához a csokoládét a margarinnal együtt egy lábasban kevergetve fölolvasztjuk, azután a kakaóport is hozzáadjuk. Egy másik tálban a tojást a cukorral elektromos habverő segítségével, maximális fokozaton 3-4 perc alatt jó habosra kikeverjük. A csokis margarint és a sütőporral összeforgatott lisztet hozzáadjuk. Egy közepes méretű (30 × 20 cm-es) tepsit margarinnal kikenünk, meglisztezzük, azután a masszát belesimítjuk és 35 perc alatt megsütjük.
A krémhez a pudingot sűrűre főzzük, majd hagyjuk kihűlni. A felvert tejszín felével összekeverjük. Beletesszük a narancsok levét és reszelt héját, majd a kockákra vágott narancsot is hozzáadjuk. Az így elkészült krémet a kihűlt piskóta tetejére óvatosan rákenjük, végül a a maradék tejszínhabbal bevonjuk. Narancscikkekkel és csokoládéval díszítjük.
Bökönyiné Erika receptje.