- 25 dkg margarin
- 2 bögre (kb. 2 × 2,4 dl) cukor
- 10 dkg kókuszreszelék
- 40 dkg darált háztartási keksz
- 30 dkg tejpor
- 4 db nápolyilap
1. krém:
Megkaramellizálunk 1 bögre cukrot, hozzáadunk 1,5 bögre hideg vizet, és addig főzzük, amíg feloldódik benne. Levesszük a tűzről, majd folyamatos kavargatás mellet beleöntjük a darált kekszet. Ezt a krémet rákenjük a nápolyilapokra.
2. krém:
Felfőzünk 1 bögre cukrot 5 evőkanál vízben, majd hozzáadjuk a margarint. Jól elkavarjuk. Amikor a margarin elolvadt, levesszük a tűzről, és folytonos kavarás közben hozzáadjuk a tejport a kókuszreszelékkel együtt. Ezt a krémet rákenjük az előző krémre, de gyorsan dolgozunk, mert a krém hamar keményedik!
A megtöltött lapokat óvatosan csavarjuk fel rolád alakúra. Mielőtt a krémeket rákenném a nápolyira, kissé meg szoktam kenni a lapokat vízzel, hogy a csavarás könnyebben menjen, és így a lapok sem törnek el
Kutasi Erzsébet receptje.