Az alsó réteghez:
- 15 dkg vaj
- 7,5 dkg cukor
- 5 evőkanál kakaópor
- 2 tojás
- 35 dkg darált keksz
- 10 dkg durvára vágott dió vagy mogyoró
- 15 dkg kókuszreszelék
A krémhez:
- 15 dkg vaj
- 1,5 dl tejszín
- 1 csomag Gála főzés nélküli vaníliás pudingpor
- 20 dkg porcukor
A bevonathoz:
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 evőkanál étolaj
A vajat a cukorral és a kakaóval gőz fölött felfőzzük, majd hozzákeverjük a tojásokat és addig főzzük, amíg besűrűsödik. Ekkor levesszük a gőzről és beleforgatjuk a maradék szárazanyagokat. A kekszes masszát egy 20 × 30 cm-es tepsi aljába nyomkodjuk. A krémhez a vajat a porcukorral habosra kikeverjük. Hozzáadjuk a pudingport és a tejszínt, majd szép egyenletes sima krémmé dolgozzuk össze. Egyenletesen rákenjük a kekszes rétegre. A mázhoz a csokoládét az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk, majd a krémre öntjük. A tepsit egy kicsit rázogatjuk, hogy a csokoládé befedje krémet. Hűtőbe tesszük és 3 órán át (de még jobb, ha egész éjszaka) hűtjük. Tetszőleges méretűre és formájúra szeleteljük.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!