- 2 dl almakompótból áttört almapép
- 1 dl almabor
- 1 dl méz
- 2 dl barna cukor
- 1 dl margarin
- 1 dl vaj
- 3 tojás
- 5 dl rétesliszt
- 1/2 teáskanál só
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 1 teáskanál őrölt szerecsendió
Alaposan keverjük össze az almát, az almabort, a mézet, a barna cukrot, a vajat, a tojásokat és a margarint. Adjuk ehhez a keverékhez a száraz hozzávalókat, és jól dolgozzuk össze. Öntsük a masszát egy kb. 20 cm-es, kizsírozott kerek tortaformába. Előmelegített, 175°C-os sütőben süssük 30 percig. A kész, kihűlt korongból éles késsel készítsünk 3 tortalapot.
Töltelék és krém:
- 4 dl porcukor
- 2 dl almakompótból áttört almapép
- 1 teáskanál őrölt szerecsendió
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 2 evőkanál margarin
- 1-2 dl kókuszreszelék
Alaposan keverjük össze a hozzávalókat a (kókusz kivételével). A krémmel kenjük meg a tortalapokat és vonjuk be a tortát kívülről is. A végén szórjuk meg kókuszreszelékkel.
Lahi receptje.