- 20 dkg margarin
- 10 dkg méz
- 4 tojás
- 2 evőkanál rum
- csipetnyi só
- 25 dkg liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 10-10 dkg kukoricapehely és zabpehely
- 10 dkg müzli
- 1 citrom reszelt héja
- 1 pohár joghurt
A puha margarint, a mézet, az egész tojásokat, a rumot, a csipetnyi sót habosra keverjük. Keverjük össze a lisztet a sütőporral. A citromhéjat reszeljük le. A tojásos masszához adjuk a pelyheket, a müzlit, a joghurtot és a reszelt citromhéjat. A tésztát jól dolgozzuk össze, annyira híg kell legyen, hogy a fakanálról lecsöpögjön. Melegítsük fel a kontaktgrillt (gofrisütőt), és margarinnal kenjük be, ez utóbbit 3-4 darabonként ismételjük meg. A tésztából kb. 2 decilitert kenjünk szét az alsó rácson, majd csukjuk rá a kontaktgrill felső részét kb. 3-4 percre. Ha a sütő felső részét túl hamar nyitnánk fel, a tészta szétszakadhat. Aranybarnára süssük, a sütő felső részét óvatosan nyissuk fel, és kész az amerikai palacsinta. A sima kontaktgrillből kikerülő palacsintát összetekerhetjük, szétvághatjuk, a szíves mintájú grillből készültet szétszedhetjük.
Porcukorral megszórhatjuk, krémmel vagy tejszínhabbal kenhetjük az egyik oldalt, és a másikkal lefedhetjük. Hidegen és melegen egyaránt finom.