Alap:
- 20 dkg zabkeksz
- 8 dkg olvasztott vaj
- 15 dkg lágy mogyoróvaj
Töltelék:
- 25 dkg mascarpone
- 10 dkg porcukor
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 1 narancs reszelt héja
Tetejére:
- 1 kispoharas tejföl ( 175 g )
- 2 evőkanál porckor
- földimogyoró
A kekszet késes aprítóval morzsásra aprítjuk, majd összekeverjük az olvasztott vajjal és a mogyoróvajjal. A masszát egy sütőpapírral bélelt 18 cm – es kapcsos tortaformába nyomkodjuk és 170 °C – on 5 percig elősütjük.
A töltelék hozzávalóit simára keverjük, ráöntjük a kekszes alapra és 150 °C – on kb 45 percig sütjük.
A tejfölt kikeverjük a porcukorral, ráöntjük a töltelékre és visszatesszük a sütőbe 10 percre.
A tortát a formában hagyjuk teljesen kihűlni, majd tálaláskor a tetejére durvára vágott mogyorót szórunk.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!