- 5 tojássárgája
- 5 evőkanál víz
- 10 dkg porcukor
- 2 evőkanál holland kakaópor
- 10 dkg darált dió
- 10 dkg liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 5 tojás fehérje
Krém:
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- ízlés szerint rum
- 20 dkg mogyorókrém
- tejszínes mogyoró aroma
- 1 csomag vanília ízű puding
- 3 dl tej
Teteje:
- 10 dkg étcsokoládé
- 5 dkg margarin
- 0,5 dl olaj
- 5 dkg fehér csoki
A tojás sárgáját a cukorral habosra kikeverem, lassan hozzáadom a vizet, a darált diót és végül a kakaóporral és sütőporral elkevert lisztet. A tojásfehérjét kemény habbá felvertem és a csokis masszához óvatosan belekeverem. Sütőpapiros 24 x 22 centiméteres sütőlapon, 180 °C-on megsütöm. Amikor kisült, a tésztát ketté vágom. A krémhez a margarint a porcukorral habosra kikeverem, és ketté osztom. Az egyik felébe belekeverem a mogyorókrémes masszát és az ízlés szerinti rumot. A vaníliás pudingot a szokásos eljárással felfőzöm, amikor kihűlt a másik felét margarinos krémmel összekeverem. Az alsó lapra először a mogyorós krémet kenem. Erre teszem a vaníliás krémet és végül a csokis lapot. A csokoládét gőz felett felolvasztom és a tészta tetejére kenem, majd fehér csokival díszítem.
Domján Mária receptje.
Látogassátok meg Marcsi finomságok konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!