Tészta:
- 37 dkg liszt
- 5 dkg zsír
- 12 dkg porcukor
- 2 evőkanál holland kakaópor
- 1 tojás
- fél csomag sütőpor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- kevés tej az összegyúráshoz
Krém:
- 8 dl tej
- 10 dkg liszt
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg margarin
- 10 dkg pörkölt török mogyoró
- ízlés szerint rum
Máz:
- 5 dkg margarin
- 3 evőkanál tej
- 15 dkg porcukor
- 2 db Sport szelet csokoládé
A tészta hozzávalóit összegyúrom annyi tejjel, hogy jól nyújtható tésztát kapjak. Elosztom 4 egyenlő részre, és mindegyiket kinyújtom 24 × 22 cm-es lappá. Margarinnal kikent tepsibe teszem, és 180°C-on mindegyiket külön-külön megsütöm. Amikor kihűltek, krémmel megtöltöm.
A krémhez a tejben a lisztet simára keverem, és kis lángon állandó keverés mellett besűrítem, majd kihűtöm. A margarinból és a porcukorból krémet keverek, majd a kihűlt tejes péppel összekeverem. A mogyorót apróra összetöröm, és a kész krémbe teszem. Ízlés szerint rumot is adok hozzá. A tésztalapokat ezzel a finom mogyorós-rumos krémmel töltöm meg.
A legfelső lapra csokimáz kerül. A hozzávalóit a csokoládé kivételével kis lángon felolvasztom, amikor elolvadt, hozzáadom az apróra vagdalt Sport szeleteket. Amikor a csoki is elolvadt, a tészta tetejére simítom, és hűtőbe teszem. 1-2 óra múlva már szeletelhető is.
Domján Mária receptje.